Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Vivaqua - Sodraep: dringende werken Mettewielaan

Vivaqua - Sodraep: dringende werken Mettewielaan

Twee weken geleden gebeurde een instorting van rioleringen onder de Mettewielaan (gewestelijke weg), ter hoogte van nr. 419 en het Villo-station.

Ten gevolge van deze onvoorziene gebeurtenis en gezien het risico op instorting van de steenweg, begon Vivaqua aan dringende werkzaamheden voor de rekening van HYDROBRU (Brusselse Intercommunale voor waterdistributie en -sanering). De Sodraep (Ontwikkelingsmaatschappij voor Watersanering en Drinkwater) is belast met deze werkzaamheden. Onder voorbehoud van klimatologische omstandigheden of andere problemen, is het einde van de werf voorzien voor eind januari 2016.

Wegens de behoeften van de werkzaamheden (onderhoud en renovatie van rioleringen), geldt er momenteel een verkeersverbod op het weggedeelte van de Mettewielaan tussen Van Hemelryckstraat (Esso-pompstation) en Toverfluitstraat, in de richting van de Basiliek naar Prins van Luik (Ninoofsesteenweg).

Deze afsluiting gaat gepaard met de inrichting van een omleiding van het autoverkeer via Condorlaan, Scheutboschlaan en Schoonslaapsterstraat. Het blijkt dat dit omleidingsplan tot veel hinder leidt in uw wijk.

Om de verkeerssituatie te verbeteren, vroeg de Gemeente nadrukkelijk aan de ondernemer om de verkeerslichten aan het kruispunt Ninove/Hoffelijkheid op elkaar af te stemmen. Bovendien wordt de afsluiting van de Mettewielaan aangekondigd via een versterkte en voorafgaande signalisatie. We blijven eveneens in contact met Vivaqua. Zo hebben we gevraagd dat de werken zonder onderbreking worden voortgezet (bouwverlof).

We vroegen eveneens aan de Politie om te waken over de naleving van het omleidingsplan binnen de perken van haar mogelijkheden, gezien de actuele context van het terroristenalarm.

Wij verzekeren u dat we bijzondere aandacht besteden aan uw klachten en opmerkingen, en dat de betrokken gemeentediensten volledig gemobiliseerd zijn.


Info
Vivaqua
Technische sector Sanering voor Brussel-West
Lusambostraat, 21-23 - 1190 Brussel
Telefoon: 02/334 37 76 – lusambo@vivaqua.be
Centrale wacht van Vivaqua toegankelijke 24/24 en 7/7: 02/739 52 11

Document acties