Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Europese verkiezingen van 26 mei 2019: de onderdanen van een lidstaat van de Europese Unie kunnen ook in België stemmen.

Europese verkiezingen van 26 mei 2019: de onderdanen van een lidstaat van de Europese Unie kunnen ook in België stemmen.

 

 

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement komt er snel aan. Het is dus niet overbodig te herinneren dat de onderdanen van een lidstaat van de Europese Unie die in een andere staat van de Unie verblijven de keus hebben hun stemrecht uit te oefenen in een of ander van die twee landen.

U bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Unie, U bent ingeschreven in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister ven de gemeente en U wenst voor een Belgische lijst te stemmen? U dient daarom gewoon uw inschrijving aan te vragen op de kiezerslijst, door middel van het ad hoc formulier (zie hieronder).

Wat moet U doen?

Als U al ingeschreven was voor de Europese verkiezingen van 2014 (zelfs in een andere gemeente), dient U niets te doen.

Anders dient U, voor 28 februari 2019 ten laatste,


In ieder geval krijgt U een ontvangstbewijs.

Uw aanvraag wordt daarna nagekeken, om te verifiëren of U aan de voorwaarden voldoet om kiezer te zijn.

U wordt natuurlijk op de hoogte gebracht van de beslissing.

Zodra U ingeschreven bent op de kiezerslijst, krijgt U een oproeping om te gaan stemmen op 26 mei eerstkomende.

U vindt meerdere inlichtingen op de website "europeanelections".

Document acties