Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Mondmasker verplicht in de 19 Brusselse gemeenten vanaf 12 augustus 2020

Mondmasker verplicht in de 19 Brusselse gemeenten vanaf 12 augustus 2020

 

Woensdag 12 augustus rondde het incidentiecijfer op het Brussels grondgebied over de zeven voorbije dagen de kaap van gemiddeld 50 nieuwe besmettingen met COVID-19 per 100.000 inwoners.

Daarom geldt, zoals vorige week door de Brusselse regering in samenwerking met de negentien Brusselse gemeenten werd beslist, vanaf woensdag de mondmaskerdracht in heel het Brussels Gewest.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het dragen van een mondmasker dat de neus en de mond bedekt voortaan verplicht voor iedereen van twaalf jaar of ouder. De maatregel geldt op alle openbare plaatsen en voor het publiek toegankelijke private plaatsen in heel het gewest.

Mondmaskerverplichting geldt ook in parken en voor fietsers.

De regelgeving voorziet wel enkele uitzonderingen. Er is geen mondmasker vereist tijdens het beoefenen van een sport, bij het uitvoeren van intensief fysiek werk op de openbare weg, en voor mensen die door hun handicap geen mondmasker of gelaatsscherm kunnen dragen.

 

 
(12.08.2020)

Document acties