Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Periode van hevige hitte – informatie en opstarten van de hulpprocedure - juni 2019

Periode van hevige hitte – informatie en opstarten van de hulpprocedure - juni 2019

BERICHT AAN DE BEVOLKING
Periode van hevige hitte – informatie en opstarten van de hulpprocedure

21.06.2019

De felle en drukkende warmte vormt een risico voor senioren, zeer jonge kinderen en ook personen die lijden aan ademhalings- of hartproblemen.

Mogen wij aan de Molenbekenaren vragen om, in deze periode van hevige hitte, extra waakzaam te zijn voor problemen in verband met uitdroging bij zwakke personen.

Indien u uitdroging of elke andere problematische situatie vaststelt, neem dan zeker telefonisch contact op met de dienst Sociale Actie (02/412.36.81) of per mail (affairessociales@molenbeek.irisnet.be), van maandag tot vrijdag. Deze dienst zal zorgen voor het opstarten van de hulpprocedure (sociale of medische).

Buiten deze dagen of op elk moment: Verwittig onmiddellijk, de huisarts of de dokter van wacht (02 479 18 18). Is de persoon verward en heeft deze een abnormaal hoge lichaamstemtemperatuur? Bel dan direct naar 112.

Dank u voor uw medewerking.

//

HITTEGOLF : ENKELE TIPS

  • Drink voldoende koude WATER en ook een kleine hoeveelheid licht gezout water. Vermijd alcohol en zoete dranken.
  • Eet fruit.
  • BLIJF BINNEN, sluit overdag alle namen, gordijnen, overgordijnen en rolluiken en verlucht ’s nachts.
  • Houd uw huid vochtig!
  • Laat nooit een persoon of een dier achter in een geparkeerde wagen.
  • Verwittig onmiddellijk een naaste, de HUISARTS of de dokter van wacht (02 479 18 18).
  • Meer dan ooit hebben ALLEENSTAANDEN EN/OF BEJAARDEN in uw buurt aandacht nodig. Denk eraan ze een bezoek te brengen om te controleren of alles goed is met hen en zien dat ze geen hulp nodig hebben.
  • Is de persoon verward en heeft deze een abnormaal hoge lichaamstemtemperatuur? Bel dan direct naar 112.
  • Hebt u tijdens hittegolf hulp nodig of wenst u een vraag te stellen, bel op 02 / 412.36.81 (van maandag tot vrijdag, Dienst sociale actie van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek)


Link : https://www.risico-info.be/nl/risicos/natuurlijke-risicos/hittegolf

Document acties