Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Coronavirus - Het dragen van een mondmasker verplicht in Molenbeek - Politieverordening

Coronavirus - Het dragen van een mondmasker verplicht in Molenbeek - Politieverordening

Gelieve te noteren dat de Burgemeester, op datum van 23 december 2021, een nieuwe politieverordening heeft genomen betreffende het dragen van een masker in Sint-Jans-Molenbeek.

Het dragen van een masker dat de neus en de mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder die zich verplaatsen in de volgende verkeersassen:

  • de Ribaucourtstraat;
  • Ninoofsesteenweg;
  • Gentsesteenweg;
  • Sint-Jan-Baptistvoorplein ;
  • In de straat waar het gemeentelijk testcentrum COVID-19 zich bevindt;
  • In de straat waar het gemeentelijke vaccinatie centrum COVID-19 zich bevindt.

Het dragen van een masker dat de neus en de mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder op alle gemeentelijke markten, rommelmarkten en braderijen.

Het dragen van een masker dat de neus en de mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder die zich bevinden in een perimeter van 200 meter van beide kanten van de ingangen/uitgangen van de scholen:

  • van maandag tot vrijdag van 7u.30 tot 9u.00 en van 14u.00 tot 17u.00
  • en woensdag van 11u.30 tot 13u.00

Deze verplichting geldt voor alle scholen op het grondgebied van Sint-Jans-Molenbeek, alle schoolnetwerken inbegrepen.

Het dragen van een masker dat de neus en de mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder in de lokalen toegankelijk voor het publiek in de gebouwen waar eender welke gemeentelijke diensten zijn gevestigd van de gemeentelijke administratie van Sint-Jans-Molenbeek.

Voor het overige, het dragen van een masker dat de neus en de mond bedekt, is ten zeerste aanbevolen voor elke verplaatsing op het grondgebied van de gemeente.

De politiediensten worden belast met het doen naleven van de huidige verordening, indien nodig met het gebruik van dwang en/of geweld.

Overeenkomstig de wet van 24 juni 2013, wordt eenieder die een inbreuk pleegt op de huidige verordening en weigert de bevelen op te volgen van de vaststellende ambtenaren en/of politieagenten kan indien wettelijk toegelaten gesanctioneerd worden door een administratieve geldboete van maximum 350 EUR.

De maatregelen opgenomen in deze verordening zijn van toepassing tot en met 31 maart 2022.

(update 04.01.2022)

Document acties