Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Koning Filip waardeert Molenbeek !

Koning Filip waardeert Molenbeek !

Na zijn bezoek verleden jaar aan het Opleidingscentrum van Lidl en het Huis van Culturen, is de Koning Filip deze dinsdag 30 mei teruggekomen naar het centrum van Molenbeek gedurende meer dan twee uur.

Ontvangen door de Burgemeester Françoise Schepmans, de Minister Alexander De Croo en de Schepen Ahmed El Khannouss, heeft hij ten eerst een bezoek gebracht aan MolenGeek dat zich bevindt in de lokalen van het Bedrijvencentrum. De Koning heeft zijn grootste belangstelling getoond voor dit centrum van Coworking, gecreëerd door Ibrahim Ouassari en zijn team. Hun activiteiten zijn vandaag uitgebreid tot het onderwijs van informaticacodering voor de jongeren.

Na dit bezoek, heeft Koning zich begeven naar het Pierronpark om de leden van de “Wijkacademie” te ontmoeten. Het gaat om een initiatief dat door Molenbeekse inwoonsters werd gelanceerd ten gevolge van de aanslagen van Parijs, om de interculturele dialoog te versterken tussen verschillende publieken die zich niet spontaan ontmoeten en om de communautaire vereenzaming te bestrijden. Ondersteund door de Schepen Annalisa Gadaleta en de vzw Bestrijding tegen de Sociale Uitsluiting (BSU), stellen deze inwoonsters mooie projecten voor zoals een film die op verschillende plaatsen in gemeentelijke openbare ruimtes zal geprojecteerd worden. Bij het verlaten van deze “Wijkacademie” heeft Koning Filip de personen samengekomen op straat, begroet.

Faceboobk : I Like Molenbeek

Document acties