Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Tour de France 2019 - Molenbeek 6 juli

Tour de France 2019 - Molenbeek 6 juli

 

Bericht aan de bewoners van Sint-Jans-Molenbeek
Tour de France 2019
Molenbeek, "Kilometer Nul" van de Tour - zaterdag 06.07.2019

 

//

Vraag, probleem, opmerking?
Bel het gratis nummer 0800 94 001 van Brussel Mobiliteit tot 18u op vrijdag 5/7.
Op zaterdag 6/7 en zondag 7/7 is het gratis telefoonnummer uitzonderlijk bereikbaar van 6u tot 18u.

 

//
Mevrouw, Meneer,

Zoals u waarschijnlijk reeds weet, werd Brussel gekozen als startplaats voor de Ronde van Frankrijk 2019. Dit is een historische gebeurtenis voor onze hoofdstad en een kans om op een waardige manier de vijftigste verjaardag te vieren van de eerste van de vijf Touroverwinningen van de grootste kampioen in de geschiedenis van de Belgische wielersport, Eddy Merckx.

Sint-Jans-Molenbeek zal op 6 juli op het voorplan treden, omdat de beroemde reclamekaravaan en wielrenners de Leopold II- en Louis Mettewielaan nemen, waar de reële start van de eerste etappe wordt gegeven. De "nul kilometer" van de 3.460 km van de Tour 2019!

Dit is een belangrijke "vitrine" voor onze gemeente aangezien de Tour, na het Voetbalwereldkampioenschap en de Olympische Spelen, het populairste sportevenement ter wereld is, dat elke dag live op televisie wordt uitgezonden in 190 landen.

Daarnaast vinden er dezelfde dag nog feestelijke evenementen plaats op een deel van de Machtenslaan. Tussen de Mettewie- en de Scheutboschlaan, van 9u00 tot 18u00, welkom op de "Boulevard du Tour"!

Zoals u zich wel kunt inbeelden, zullen deze evenementen speciale verkeers- en parkeermaatregelen voor deze assen vereisen:

  • Leopold II-laan, op zijn hele breedte (van gevel tot gevel)
  • Louis Mettewielaan, tussen Bastogneplein en Ninoofsesteenweg (richting Anderlecht)
  • Edmond Machtenlaan, beide zijden, tussen Mettewie- en Scheutboschlaan


VERKEER
Op zaterdag 6 juli tussen 07 uur en 18 uur zullen de hierboven vermelde lanen voor alle verkeer gesloten zijn.
Het is onmogelijk en verboden om de garages van de gebouwen op deze lanen te verlaten met een voertuig of hun voertuig in de garage te plaatsen. De in- en uitritten van de garages zullen gesloten blijven.
Het is onmogelijk om de kruispunten van deze assen over te steken.


PARKEREN
Tevens geldt op de hierboven vermelde lanen een tijdelijk parkeerverbod om de veiligheid van de renners, volgers en buurtbewoners te kunnen verzekeren.
Het parkeerverbod is van kracht op zaterdag 6 juli tussen 00.01 uur (nacht van vrijdag naar zaterdag) en 22.00 uur.


Voor verdere inlichtingen of vragen, aarzel niet om contact op te nemen met de gemeentelijke dienst van de Festiviteiten op het nummer 02/563 00 71 - festivites.1080@molenbeek.irisnet.be

Aarzel ook niet om de informatiebronnen "Brussels Grand Départ" te raadplegen:

 

Wij rekenen op uw begrip en uw goede samenwerking om alle nodige maatregelen te treffen in uw privé-, familie-, commerciële of professionele sfeer, treffen om zo goed mogelijk te genieten van deze dag "Molenbeek, KM 0 van de Tour".

Document acties