Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Koninklijk en presidentieel bezoek te Molenbeek!

Koninklijk en presidentieel bezoek te Molenbeek!

Op uitnodiging van de Koning en de Koningin zijn de President van de Franse Republiek Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte Macron op Staatsbezoek in België van maandag 19 tot dinsdag 20 november 2018.

Deze dinsdagochtend zijn ze naar Molenbeek, in LaVallée, gekomen om kennis te maken met de actoren van het lokale sociale, culturele en economische leven. Deze voormalige wasserij "LaVallée" werd omgebouwd in 2014 tot werkruimte, ontmoetingsplaats en gemeenschappelijke ruimte voor creatieve ondernemers.

Het bezoek bestond uit een werkvergadering en rondetafelgesprekken met de vertegenwoordigers van negen verenigingen, waaronder het Huis van Culturen en Sociale Cohesie, de WAQ - Quartier WijkAntenne en het Vrouwenhuis - MOVE vzw, verankerd in het buurtleven en werken aan sociale cohesie voor alle doelgroepen.

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek is verheugd en vereerd om Koning Filip en Koningin Mathilde, de President van de Republiek Emmanuel Macron en zijn echtgenote te mogen verwelkomen. De gemeente beschouwt hun aanwezigheid aanstaande dinsdag, als de erkenning van het dagelijks werk van alle levendige krachten van de gemeente en een teken van sterke vriendschap met alle Molenbeekse burgers.

Hier is een foto van dit bezoek, in het midden van "Face (s) Molenbeek", de fotografische portretten die twee jaar geleden door jonge talenten van het cine-foto atelier van het Huis van Culturen gerealiseerd werden, aan wie koning Philippe een bezoek bracht in 2016.
 

Document acties