Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Terreurdreigingsniveau in het Brussels gewest

Terreurdreigingsniveau in het Brussels gewest

 

Bericht aan de ouders van de leerlingen
van het Nederlandstalige Openbaar Onderwijs
(24/11/2015)


Beste ouders,

De scholen van de Scholengemeenschap 1080, Nederlandstalig openbaar basisonderwijs, heropenen op woensdag 25 november volgens het onderstaand uurrooster :

Woendag 25/11 : van 08u00 tot 12u00
Donderdag 26/11, vrijdag 27/11 en maandag 30/11 : van 08u00 tot 16u00


Er zal geen enkele buitenschoolse activiteit plaatsvinden buiten de hierboven aangehaalde uren. De kinderen zullen tijdens de middagpauze de school niet kunnen verlaten. Wij vragen dan ook om in een middagmaal te voorzien. Het nuttigen van een warme maaltijd blijft geldig volgens de geldende regels.

De schoolpoorten worden streng bewaakt en enkel de kinderen en de personeelsleden hebben toegang.

Deze maatregelen werden genomen in het kader van de alarmfase 4 die op dit moment van kracht is. Op het einde van elke werkdag wordt de schoolorganisatie en de contacten met de ouders en familie geëvalueerd.

Tot nader bericht worden er geen buitenactiviteiten georganiseerd.

De kinderen en het educatief personeel worden begeleid en ondersteund door professionele mensen met ervaring in crisissituaties : CLB, OVSG, het Schoolbestuur.

De inrichtende macht, het Schoolbestuur, stelt alles in het werk om de opvang en de omkadering van uw kinderen en van het personeel in alle veiligheid te verzekeren.

Voor verder informatie, gelieve de directie van uw school te contacteren (www.molenbeek.be => Ik leef => Onderwijs/Scholen)


Bericht aan de bevolking
24/11/2015Naar aanleiding van het behoud van het terreurdreigingsniveau 4 in het Brussels Hoofstedelijk Gewest t.e.m. maandag 30/11, zijn deze maatregelen in Molenbeek van kracht:

Het gemeentebestuur blijft toegankelijk aan het publiek;

Culturele plaatsen (Huis van culturen, Karreveldkasteel, Gemeenschapscentrum Maritiem, bibliotheken...) en sportieve plaatsen gaan geleidelijk toegankelijk aan het publiek worden;

De markt op de Gemeenteplaats op donderdag 26/11 en op zondag 29/11 is afgelast ;

De containersactie voor het grofvuil in de Fuchsiasstraat – voorzien op zaterdag 28/11 – gaat niet plaatsvinden.
 

Bericht aan de bevolking (23/11/2015 - 19u25 / update 21u00)

Naar aanleiding van het behoud van het terreurdreigingsniveau 4 gaan al de scholen (basisscholen en secundaire scholen) gelegen binnen de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op dinsdag 24 november gesloten zijn. Er is geen opvang.

De kinderdagverblijven gaan ook gesloten zijn.

Het gemeentebestuur - beveiligd - gaat toegankelijk aan het publiek zijn.

Culturele plaatsen (Huis van culturen, Karreveldkasteel, Gemeenschapscentrum Maritiem, bibliotheken...) en sportieve plaatsen zijn aan het publiek niet toegankelijk.

Al andere maatregelen (versterkte politie- en militaire aanwezigheid), die van kracht dit weekend waren, worden deze dinsdag verlengd.

De dinsdagmarkt (Hertogin van Brabantsplaats) gaat deze dindag 24/11 niet plaatsvinden.

 

Bericht aan de bevolking (22/11/2015) - updated

Naar aanleiding van het behoud van het terreurdreigingsniveau 4 gaan al de scholen (basisscholen en secundaire scholen) gelegen binnen de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op maandag 23 november gesloten zijn. Er is geen opvang.

De kinderdagverblijven gaan ook gesloten zijn.

Het gemeentebestuur - beveiligd - gaat toegankelijk aan het publiek zijn.

Culturele plaatsen (Huis van culturen, Karreveldkasteel, Gemeenschapscentrum Maritiem, bibliotheken...) en sportieve plaatsen zijn aan het publiek niet toegankelijk.

Al andere maatregelen (versterkte politie- en militaire aanwezigheid), die van kracht dit weekend waren, worden deze maandag verlengd.  
 

Bericht aan de bevolking (21/11/2015)

Naar aanleiding van de verhoging van het terreurdreigingsniveau naar 4 door OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging) in het Brussels gewest, heeft de Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek beslist om de voetbalmatchen (White Star en RWDM) en de hockeymatch (Daring) die voor dit weekend voorzien waren, af te gelasten.

De wekelijkse zondagsmarkt op de Gemeenteplaats gaat ook niet door.

Overigens stelt de federale overheid 10 militairen ter beschikking van de Gemeente. In overleg met Burgemeester Françoise Schepmans en Korpschef van de Zone Brussel-West Johan De Becker, zullen deze militairen worden geplaatst aan de ingangen van de in Sint-Jans-Molenbeek gelegen supermarkten.

Bovendien blijven de gemeentelijke bibliotheken dit weekend gesloten.

Alle activiteiten die in het Huis van Culturen en Sociale samenhang, het Karreveldkasteel en Gemeenschapscentrum Maritiem gepland waren, zijn afgelast.

De Gemeente beveelt de inwoners aan om plaatsen waar veel mensen bijeen komen te vermijden.

 

///

 

 

Politieverordening (25/11/2015)

Tekst van de politieverordening genomen door de Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek op 25/11/2015 mbt het annuleren van alle markten en het verbieden van alle niet-toegelaten publieke bijeenkomsten en manifestaties op de openbare ruimte voor de periode van 25/11/2015 tot en met 30/11/2015.

 

Politieverordening (24/11/2015)

Tekst van de politieverordening genomen door de Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek op 24/11/2015 mbt de beveiligingsmaatregelen voor de heropening op 25/11/2015 van de scholen, de kinderdagverblijven en de instellingen van peutertuinen

 

Politieverordening (24/11/2015)

Tekst van de politieverordening genomen door de Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek op 24/11/2015 mbt de sluiting van de scholen, de kinderdagverblijven en de instellingen van peutertuinen

 

Politieverordening (23/11/2015)

Tekst van de politieverordening genomen door de Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek op 23/11/2015 mbt de sluiting van de scholen, de kinderdagverblijven en de instellingen van peutertuinen

 

Politieverordening (21/11/2015)

Tekst van de politieverordening genomen door de Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek op 21/11/2015 naar aanleiding van de verhoging van het terreurdreigingsniveau naar 4 door OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging) in het Brussels gewest

Document acties