Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Participatieve activiteiten op de begraafplaats van Molenbeek

Participatieve activiteiten op de begraafplaats van Molenbeek

"Bloemenperk voor biodiversiteit"

 

Praktische informatie :

1ste fase op 10/5/23 van 14 tot 16u: We ontwerpen samen het bloemenperk!
2e fase op 14/6/23 van 14 tot 16u: We leggen samen het bloemenperk aan!

Afspraak aan de ingang van de begraafplaats (Gentsesteenweg 539)


Contact : cimetiere.1080@molenbeek.irisnet.be


De begraafplaats van Molenbeek evolueert momenteel in het kader van een ecologische aanpak. Doel is om de plek gastvrijer te maken voor zowel de bezoekers als de biodiversiteit.

Wij nodigen je uit om deel te nemen aan deze ecologische aanpak door samen met de teams een bloemenperk te komen aanleggen. De bloemenpracht is immers een belangrijk aspect van de begraafplaats voor de bezoekers en ook voor de bestuivende insecten. Zij spelen een sleutelrol in de biodiversiteit.

Dit participatieve werkkamp zal in twee fasen verlopen. Tijdens de eerste workshop begeleidt onze animatrice je om een esthetisch en biodiversiteitsvriendelijk bloemenperk te ontwerpen en te verbeelden (woensdag 10/5/23 van 14 tot 16 u). Tijdens de tweede workshop planten we samen het perk aan volgens deze tekening (woensdag 14/6/23 van 14 tot 16u).

Met de steun van Leefmilieu Brussel en de medefinanciering van de Gemeente Sint-Jans-Molenbeek

Op initiatief van Burgemeester Catherine Moureaux en Schepen van Leefmilieu Abdellah Achaoui, met de steun van het Schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek.

 

Document acties