Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Leefmilieu/Duurzame ontwikkeling/Energie / "Lage-emissiezone" in Brussel (LEZ)

"Lage-emissiezone" in Brussel (LEZ)

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ) geworden. De meest vervuilende voertuigen worden geleidelijk aan geweerd uit het gewest.

Als u met de auto of bestelwagen komt, kunt u hier  controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u gebruik maken van de transitparkings bij het binnenrijden van Brussel en van de alternatieven voor de auto.

INFORMATIE : +32 (0)2 775 75 75 (ma-vri: 9u-12u30/13u30-17u) - info@lez.brusselsVoor meer informatie:

  • Controleer of uw voertuig al dan niet conform is via de website www.lez.brussels/nl of de simulator.
  • Voor de niet-conforme voertuigen:
    • Er bestaan talrijke mobiliteitsalternatieven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.: https://www.lez.brussels/nl/content/alternatieven
    • Om in Brussel te mogen rijden, kan een dagpas worden aangekocht (maximaal 8 dagen/jaar) (aankoop mogelijk vanaf deze zomer). Met de Brusselse dagpas krijgt u een toegang tot de LEZ in Antwerpen.
    • Er zijn 3 transitparkings voorzien (CERIA-COOVI, Kraainem of Stalle). Via deze parkings leiden diverse wegen naar het stadscentrum.
  • De controle van de voertuigen gebeurt met camera’s. De boete voor het niet-naleven van de toegangsregels tot de LEZ bedraagt 350 euro.
  • Wees op uw hoede voor websites die de aankoop van vignetten/stickers aanbieden. Deze zijn niet nodig noch geldig om in de Brusselse LEZ te rijden. Enkel de aankoop van een dagpas moet worden betaald en verloopt via de website www.lez.brussels/nl. Alle andere initiatieven betreffende de LEZ (verzoek tot afwijking, registratie van voertuigen die in het buitenland ingeschreven zijn) zijn gratis en zijn enkel mogelijk via de website www.lez.brussels/nl


De website www.lez.brussels/nl staat ter beschikking voor het opzoeken van alle nuttige info.


Bron: Leefmilieu Brussel

Document acties