Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Huisvesting / Habitat Cel / Ongezond?

Ongezond?

Kerndoel van de Habitat Cel, de strijd tegen ongezonde woningen is gericht op het verebeteren van de kwaliteit van de Molenbeekse leefomgeving.

Wij spreken van ongezond wanneer de leefomstandigheden in uw woning betreurenswaardigminimale zijn en de volksgezondheid bedreigen (belangrijke schimmelaantasting, vocht, plagen,…) en/of wanneer de minimale veiligheidsvoorwaarden niet worden nageleefd (CO-vergifiging, gaslek, dreigende instorting,…).


De Habitatcel komt tussenbeide met als doel de kwaliteit van de bezochte accommodatie te verbeteren. Wij proberen met de eigenaar samen te werken door de ondervonden problemen uit te leggen en hem eventueel te begeleiden naar verenigingen die hem/haar kunnen helpen bij de renovatie van zijn/haar woning.

 

Uw woning is ongezond, wat nu ?
 

  • Schrijf uw verhuurder een aangetekend brief waarin alle problemen zijn opgesomd.
  • Na het versturen van de aangetekende brief moet u een periode van 15 dagen wachten zodat het de tijd geeft aan de verhuurder om te antwoorden.
  • Als je geen antwoord hebt ontvangen of dat er niets gedaan wordt, kom dan naar ons loket met een copie van uw brief (en het bewijs van de aangetekende verzending). U kan eventueel documenten meebrengen die aantonen in welke situatie u momenteel verkeert  (foto, correspondentie met verhuurder,…). De Habitatcel zal vervolgens een bezoek brengen aan uw woning.

Opgepast! Wij nemen altijd contact op met de verhuurder, hij zal dus op de hoogte worden gebracht van ons bezoek!
 

De gezondheid van uw huis komt ook van uw kant !

  • Vergeet niet dat de kwaliteit van uw woning ook afhankelijk is van het gebruik en de onderhoud ervan
  • Voer jaarlijks periodieke inspecties van uw gastoestellen door een technicus erkend door het Gewest
  • Ventileer uw woning regelmatig
  • De luchtinlaten nooit dekken
  • Niets op de verwarming plaatsen. Laat tenminste 20cm ruimte rond de verwarming (geen meubels tegenplaatsen)

 

 

 

Document acties