Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Huisvesting / Habitat Cel / De Adviesraad voor Huisvesting

De Adviesraad voor Huisvesting

De Adviesraad voor Huisvesting (ARH) is een orgaan voor reflectie, het doen van voorstellen en geven van advies op het vlak van huisvesting in Sint-Jans-Molenbeek. Hij verenigt terreinmedewerkers met een belang in huisvestingskwesties, zoals actoren inzake volksgezondheid, gezien de belangrijke band tussen beide problematieken.

De voornaamste doelstelling is om te debatteren over alle huisvestingkwesties en tot zo relevant mogelijke ideeën te komen. Dankzij de veelzijdige actie- en interventieterreinen van zijn leden kunnen relevante adviezen over deze materie worden uitgewerkt.

De Adviesraad voor Huisvesting is opgezet als een onafhankelijke instantie. Zijn adviezen of interpellaties kunnen als bestemmeling de gemeentelijke overheden of iedere andere openbare overheid of betrokken dienst hebben.

 

Samenstelling

Met uitzondering van politieke vertegenwoordigers, is de ARH samengesteld uit diensten van het gemeentebestuur en het OCMW, bevoorrechte structuren/verenigingen, actoren en waarnemers inzake huisvestingsomstandigheden in de Gemeente en het betreffende beleid en, over het algemeen, iedere belangstellende of betrokkene die blijk geeft van interesse in lokale beleidslijnen en initiatieven in verband met huisvesting.

 

Zijn leden behoren tot drie categorieën:

I. De diensten van de gemeente en het OCMW (alsook zijn Opvangtehuis);
II. Openbare eigenaars/huurders, alsook, voor zover mogelijk, de belangenvertegenwoordigers van private verhuurders/eigenaars;
III. De verenigingssector: gespecialiseerde verenigingen in huisvesting, verenigingen voor de verdediging van huurders, algemene sociale diensten, medische huizen.

 

Leden van de adviesraad voor huisvesting van Sint-Jans-Molenbeek

 

Document acties