Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK

Home

Nieuws

 

20 juni 2018

Operatie "Molenbeek Sport- & Cultuurcheques 2018"

Dit initiatief bestaat uit een financiële hulp van 40 euro, in de vorm van "Sport- en Cultuurcheques" en is bedoeld voor de Molenbeekse kinderen van 3 tot 18 jaar. Het aanvraagformulier en de vereiste documenten dienen ingediend te worden tijdens de permanenties "Sport- & Cultuurcheques 2018" die georganiseerd worden op dinsdag 26 juni van 8:00 tot 12:00 uur, woensdag 27 juni van 8:00 tot 15:30 en donderdag 28 juni van 8:00 tot 12:00 in de Bevolkingsantenne, gelegen Charles Malisstraat 40 : ...

 

1 juni 2018

Een "Huis van de Natuur" in Molenbeek

Op donderdag 31 mei, hebben Burgemeester Françoise Schepmans en Schepen van Leefmilieu Annalisa Gadaleta, evenals de gemeentelijke ambtsdragers en de vertegenwoordigers van Beliris, het einde van de renovatiewerken ingehuldigd. De kinderen van scholen "Aux Sources du Gai Savoir" en "Paloke" hebben aan dit schitterend evenement deelgenomen (foto: Beliris). : ...

 

13 april 2018

Gemeentelijke verkiezingen van 14 oktober 2018

U bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Unie en U bent ingeschreven in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister ven de gemeente?
U mag, onder bepaalde voorwaarden, deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober eerstkomende.


Wat moet U doen?

• Als U al ingeschreven was voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 (zelfs in een andere gemeente), dient U niets te doen.
• Anders moet U een aanvraag indienen via het formulier, beschikbaar is op de dienst Bevolking of downloadbaar op de website van de gemeente (link volgen) of van het gewest. Het formulier dient ingevuld en getekend te worden, en daarna neergelegd aan de loketten van de dienst of opgestuurd met een copij van uw identiteitskaart (geen aanvraag per e-mail), ten laatste voor 31 juli 2018. U krijgt dan een ontvangstbewijs.
o U aanvraag wordt daarna nagekeken, om te verifiëren of U aan de voorwaarden voldoet om kiezer te zijn. U wordt natuurlijk op de hoogte gebracht van de beslissing.
o Zodra U ingeschreven bent op de kiezerslijst, krijgt U een oproeping om te gaan stemmen in oktober eerstkomende.
Voor meerdere inlichtingen

U bent onderdaan van een staat die geen lidstaat is van de Europese Unie en U bent sinds meer dan 5 jaar ononderbroken in België wettelijk ingeschreven?  Dit stemrecht is ook van toepassing voor U.

Wat moet U doen?

De procedure is dezelfde als voor de onderdanen van de Europese Unie, zoals hierboven uitgelegd. Toch is het formulier verschillend. Let erop aan het goede formulier te gebruiken. Anders is uw aanvraag niet geldig.
Voor meerdere inlichtingen

...

 

10 april 2018

Nieuwe Culturele Agenda

Meer info: ...

 


 


 


 


  

In de praktijk ?

 


20 juni 2018

Bericht aan de inwoners

Gemeentelijke verkiezingen 2018: informatiesessie voor niet-Belgische inwoners op maandag 25 juni aanstaande om 19u.30 in het Gemeentehuis: ...
 

18 juni 2018

In de buurt voor uw grofvuil!

Nieuwe campagne van de netheid in Molenbeek met een dienstverlening voor uw grofvuil, gratis! Van maandag 25 tot vrijdag 29 juni in verschillende wijken van de gemeente in samenwerking met Net Brussel.

 

4 mei 2018

BE-Alert: schrijf u in!

Een ernstige brand, een overstroming of een stroompanne? Bij dringende situaties, is het belangrijk om zich te informeren. Hiervoor kunnen we gebruikmaken van bijvoorbeeld onze website, onze facebookpagina of berichten in brievenbussen. De gemeente Molenbeek beschikt voortaan eveneens over de mogelijkheid om het nationaal systeem te gebruiken dat u onmiddellijk waarschuwt via sms, e-mail of telefoon: BE-Alert. Om een bericht van BE-Alert te ontvangen, dient u zich eerst in te schrijven. De inschrijving is gratis. ...Bevolkingsdienst: antenne "Charles Malis"

De Gemeente Molenbeek heeft een antenne van de bevolkingsdienst geopend, Charles Malisstraat, tegenover het Edmond Machtensstadion. Ziehier de openingsuren:
...


 

Werf-Info

Planning werkzaamheden

 

Morgen...


 

U bent op het juiste adres!

Welkom op de culturele website van de gemeente Molenbeek! Hij groepeert culturele activiteiten en spelers in de gemeente. Hij wilt het referentiepunt worden voor al wie als inwoner, vereniging of bezoeker culturele informatie in Molenbeek zoekt. Contact: info@culture1080cultuur.be


Zondag 24 juni 2018

Muziekfeest!

Het Muziekfeest in Molenbeek (12de editie) vindt weer plaats op het Gemeenteplein ! ...Molenbeek, wat een geschiedenis!

Welkom in MoMuse, het Gemeentelijk Museum van Sint-Jans-Molenbeek!

...

 

 

 

Document acties