Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK

Home

Nieuws

 

13 april 2018

Gemeentelijke verkiezingen van 14 oktober 2018

U bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Unie en U bent ingeschreven in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister ven de gemeente?
U mag, onder bepaalde voorwaarden, deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober eerstkomende.


Wat moet U doen?

• Als U al ingeschreven was voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 (zelfs in een andere gemeente), dient U niets te doen.
• Anders moet U een aanvraag indienen via het formulier, beschikbaar is op de dienst Bevolking of downloadbaar op de website van de gemeente (link volgen) of van het gewest. Het formulier dient ingevuld en getekend te worden, en daarna neergelegd aan de loketten van de dienst of opgestuurd met een copij van uw identiteitskaart (geen aanvraag per e-mail), ten laatste voor 31 juli 2018. U krijgt dan een ontvangstbewijs.
o U aanvraag wordt daarna nagekeken, om te verifiëren of U aan de voorwaarden voldoet om kiezer te zijn. U wordt natuurlijk op de hoogte gebracht van de beslissing.
o Zodra U ingeschreven bent op de kiezerslijst, krijgt U een oproeping om te gaan stemmen in oktober eerstkomende.
Voor meerdere inlichtingen

U bent onderdaan van een staat die geen lidstaat is van de Europese Unie en U bent sinds meer dan 5 jaar ononderbroken in België wettelijk ingeschreven?  Dit stemrecht is ook van toepassing voor U.

Wat moet U doen?

De procedure is dezelfde als voor de onderdanen van de Europese Unie, zoals hierboven uitgelegd. Toch is het formulier verschillend. Let erop aan het goede formulier te gebruiken. Anders is uw aanvraag niet geldig.
Voor meerdere inlichtingen

...

 

10 april 2018

Nieuwe Culturele Agenda

Meer info: ...

 

12 maart 2018

Samen fleuren we onze gemeente op!

Gemeentelijke wedstrijd fleurige vensterbank, balkons, straten, terrassen en voortuinen.
...

 


 


 


  

In de praktijk ?

 

24 april 2018

Informatiesessie van het Woningfonds

Wenst u meer te weten over hypothecaire kredieten, energiekrediet, huurwaarborg, nieuwe woningen te koop? Het Woningfonds en de Gemeente organiseren een informatiesessie op donderdag 3 mei om 18u.

 

23 april 2018

Bericht aan de bevolking

Gelieve te noteren dat de gemeentelijke diensten zullen gesloten zijn op maandag 30 april 2018 en op dinsdag 1 mei 2018 (Feest van de Arbeid). Hartelijk dank.

 

13 april 2018

Eengezinswoning te koop

De Gemeente Sint-Jans-Molenbeek stelt een eengezinswoning te koop gelegen Marokijnstraat 26.

 

10 april 2018

In de buurt voor uw grofvuil!

Nieuwe week van de netheid in Molenbeek met twee dienstverleningen voor uw grofvuil, gratis! In de Vier-Windenstraat op zaterdag 21 april, en van maandag 23 april tot vrijdag 27 april in verschillende wijken van de gemeente in samenwerking met Net Brussel.

 

Bevolkingsdienst: antenne "Charles Malis"

De Gemeente Molenbeek heeft een antenne van de bevolkingsdienst geopend, Charles Malisstraat, tegenover het Edmond Machtensstadion. Ziehier de openingsuren:
...

 

23 november 2017

Wilt u gewaarschuwd worden in geval van een noodsituatie? BE-Alert! Om een bericht te ontvangen, moet je je wel inschrijven.
...


 

Werf-Info

Planning werkzaamheden

 

Morgen...


 

U bent op het juiste adres!

Welkom op de culturele website van de gemeente Molenbeek! Hij groepeert culturele activiteiten en spelers in de gemeente. Hij wilt het referentiepunt worden voor al wie als inwoner, vereniging of bezoeker culturele informatie in Molenbeek zoekt. Contact: info@culture1080cultuur.be

 

van 25 tot 28 april

MolenDance

Met zijn 5de editie, zet MolenDance dansers uit alle horizonnen aan de eer! Op het programma: spektakels voor jong publiek, Hip-Hop creatie, moderne dansspektakels en tango!

 

van 3 tot 26 mei

Esther & Shéhérazade

Kom de tweede editie van het festival "Esther & Shéhérazade" ontdekken. Deze editie neemt u mee naar de culturele rijkdommen van de joodse en Arabische beschavingen in het hart van het Middellandse Zeegebied.

 

Molenbeek, wat een geschiedenis!

Welkom in MoMuse, het Gemeentelijk Museum van Sint-Jans-Molenbeek!

...

 

 

 

Document acties