Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Publicaties / Molenbeek Info / Informatiebrochure voor eenoudergezinnen

Informatiebrochure voor eenoudergezinnen

Heeft u een eenoudergezin onder uw hoede? Bent u alleen, permanent, voor het merendeel,in gelijke mate of af en toe verantwoordelijk voor de huisvesting en opvoeding van een of meer kinderen?
Dan is deze brochure voor u!


Sinds de jaren zestig nam het aantal eenoudergezinnen voortdurend toe. Momenteel is in Brussel één op de drie gezinnen een eenoudergezin. Het fenomeen zal in de toekomst zeker blijven toenemen.

Is een eenoudergezin een gezin zoals elk ander? Ja,het kent dezelfde moeilijkheden. Maar een alleenstaande ouder is kwetsbaarder. Zij/hij staat er alleen voor bij de dagelijkse verantwoordelijkheden voor de opvoeding van de kinderen. Ook de uitgaven voor het gezin komen uitsluitend voor haar/zijn rekening terwijl die meestal worden gedeeld tussen twee partners in het huishouden. Zij/hij moet daarnaast een evenwicht vinden tussen gezinsleven, werk, sociaal leven,... Soms vormt dit een zware last voor het individu en een enorme uitdaging voor de samenleving. Normaal dat men zich dan overmand, overweldigd en geïsoleerd voelt ten aanzien van de obstakels en omvang van deze taak?
Het welzijn van gezinnen staat centraal in de prioriteiten van het gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek. Ons doel is om gezinnen oplossingen te bieden die zijn aangepast aan hun behoeften.
Deze brochure is bedoeld om alleenstaande ouders te informeren en te helpen om de verschillende bestaande hulpmiddelen beter te leren kennen: financiële, psychosociale of juridische hulpmiddelen, maar tevens hulp bij huisvesting en werkgelegenheid, gezondheidsvoorzieningen, naast verschillende soorten activiteiten voor jong en/of oud.

Ik hoop dat u dankzij deze brochure nuttige informatie vindt voor uw dagelijks leven.
Veel leesplezier!

 

     
 Informatiebrochure voor eenoudergezinnen      

 

Document acties