Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Bestanden / Actualiteit / FAITES QUELQUE CHOSE DE BEAU !

FAITES QUELQUE CHOSE DE BEAU !

 

1865-2015, 150 jaar Academie van Teken- en Visuele Kunsten van Sint-Jans-Molenbeek

 

© Nicole Litwinski

De Academie van Teken- en Visuele Kunsten van Sint-Jans-Molenbeek is één van de oudste in het Brussels Gewest. Dit jaar viert ze haar 150ste verjaardag. In samenwerking met MoMuse en de Academie, stelt “La Fonderie”/ Brussels Museum voor Arbeid en Industrie, een tentoonstelling waar leerlingen en leerkrachten van gisteren en vandaag elkaar ontmoeten om deze verrassende Molenbeekse school beter te begrijpen.

Ondanks de grote namen die met deze school verbonden zijn, zoals Eugène Laermans of Pierre Abattucci, zijn het vooral de anoniem gebleven studenten die in belangstelling staan op de tentoonstelling. De recente werken van de leerlingen komen er samen met alle historische stukken die getuigen van de evolutie van de vroegere Teken- en Boetseerschool, in een tentoonstelling in twee delen: een historische tentoonstelling met de grote evoluties van de academie sinds haar oprichting in 1865 tot 1950, en een tentoonstelling van de recente werken verwezenlijkt door de leerlingen van de academie ontstaan uit workshops van Animatie, Keramiek, Tekenen, Graveerkunst, Schilderkunst, Fotografie, Pluridisciplinair, Beeldhouwwerk en Videografie.

Deze tentoonstelling wordt tot stand gebracht in partnerschap met de Academie van Teken- en Visuele Kunsten van Sint-Jans-Molenbeek, MoMuse / Gemeentelijk Museum en “La Fonderie” / Brussels Museum voor Arbeid en Industrie. Met de steun van de Gemeente Sint-Jans-Molenbeek.

Tentoonstelling van 14 november 2015 tot 7 februari 2016
in "La Fonderie", Brussels Museum voor Arbeid en Industrie
Ransfortstraat 27 - 1080 Brussel


Toegang:
Metrolijnen 1 en 5 (Graaf van Vlaanderen) - Tram 82 en Bus 86 (Driehoek) - Bus 89 (Paal) - Tram 51 en Bus 86 (Vlaamsepoort) - op 15 minuten te voet vanaf de Beurs

 

www.faitesquelquechosedebeau.com

Document acties